Secțiunea de Livrare

  1. Livrare Personală în jurul Bucureștiului:

Ne bucurăm să vă oferim opțiunea de livrare personală pentru comenzile plasate în jurul Bucureștiului, într-o rază de 15 km de sediul nostru. Livrarea personală asigură rapiditate și atenție sporită în predarea produselor direct în mâinile dvs. Pentru a beneficia de această opțiune de livrare, asigurați-vă că adresa de livrare se încadrează în zona menționată și că veți fi disponibil pentru primirea comenzii.

  1. Livrare prin Fan Courier pentru zonele exterioare:

Pentru comenzile aflate în afara zonei noastre de livrare personală (peste 15 km de sediul nostru), vom utiliza serviciul de curierat Fan Courier pentru a vă asigura că produsele ajung în siguranță și în cel mai scurt timp posibil la adresa specificată. Acest serviciu ne permite să acoperim o gamă largă de locații, cu promptitudine și profesionalism.

  1. Tarife de Livrare:

a. Livrare Personală (în jurul Bucureștiului, într-o rază de 15 km): GRATUITĂ

b. Livrare prin Fan Courier (pentru zonele exterioare): Tariful de livrare va fi calculat automat în funcție de adresa specificată în momentul finalizării comenzii. Costul va varia în funcție de distanță și greutatea coletului.

  1. Timpul de Livrare:

a. Livrare Personală: Vom face tot posibilul să livrăm comenzile în zona noastră în cel mai scurt timp posibil, de obicei în termen de 1-2 zile lucrătoare de la confirmarea comenzii.

b. Livrare prin Fan Courier: Timpul de livrare prin Fan Courier poate varia în funcție de destinație, însă, de regulă, coletele vor fi livrate în 1-3 zile lucrătoare de la preluarea de către curier.

  1. Confirmarea Livrării:

După plasarea comenzii, veți primi o confirmare a acesteia, precum și informații detaliate referitoare la livrare. În cazul livrărilor personale, veți fi contactat de către echipa noastră pentru a stabili detaliile exacte ale livrării.

  1. Urmărirea Livrării:

Pentru comenzile livrate prin Fan Courier, veți primi un număr de urmărire prin intermediul căruia puteți monitoriza stadiul și locația coletului în timp real.

  1. Nelivrare și Reexpediere:

În cazul în care o livrare nu poate fi efectuată din motive independente de noi (adresă greșită, destinatar indisponibil etc.), veți fi contactat pentru a stabili o altă dată și orar pentru livrare. În cazul în care nu reușim să livrăm produsele la a doua încercare, vom stabili împreună cea mai bună soluție pentru a asigura primirea comenzii.